2014. február 10., hétfő

Egy csodaropogós vegafasírozott

Két olyan vegetáriánus fasírozott receptem van, amit miden alkalommal öröm és siker elkészíteni. Vegaként nem sokkal bonyolultabb az élet, hiszen a húson kívül minden mást főzök és eszem is. De  a feltét egy kényes dolog, mert ahhoz, hogy könnyen elkészíthető legyen, az alapanyagok is könnyen és egyszerűen beszerezhetők legyenek, na és finom is - azért ez így nem egyszerű.
De itt az egyik bizonyíték arra, hogy semmi sem lehetetlen.
Íme:
 
Vegaburger
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg előző napi kenyér (legjobb a barna)
  • 2 tojás
  • 15 dkg lecsöpögtetett túró
  • fél konzerv kukorica lecsöpögtetve
  • 6 ek zabpehely
  • só, bors, szerecsendió, pirospaprika
  • olaj a sütéshez

A kenyeret felkockázom, a tojást felverem a sóval, borssal, szerecsendióval és a pirospaprikával. A kenyérre öntöm, majd belegyúrom a túrót, végül hozzáadom a kukoricát. Ha túl lágy, mehet hozzá a zabpehelyből (én mindig teszek bele kb. 3 evőkanálnyit).
A masszából pogácsákat formázok, és beleforgatom egy kevés zabpehelybe, hogy szépen befedje. Az olajat felforrósítom, és szép pirosra sütöm a pogácsákat.
 
Az olaj hőmérsékletére nagyon figyelek, mert a túró és a kukorica miatt könnyen vizesedik a fasírozott, és az olaj nagyon fröcsögni fog, ha túl forró.

3 megjegyzés:

  1. Nórikám ez nagyon jól hangzik.....megcsinálom.Örülök,hogy belekezdtél a blogolásba:Nagyon csini az oldalad!Puszi

    VálaszTörlés
  2. Drága Jucc,
    Köszönöm! Remélem nektek is ízlik majd. :)

    VálaszTörlés
  3. Elkészült,csak azzal a különbséggel,hogy főtt hajdinakását is kevertem bele és emiatt egyel több tojást.Nagyon finom,máskor is elkészítem:)

    VálaszTörlés