2014. február 3., hétfő

Blognyitó

A blogom megnyitásának alkalmából a mai frissen sütött Svájci tekercset teszem közzé először.
Ez a sütemény hihetetlen sebességgel készül el - pedig sütni kell, és piskótaféle is. És mindamellet, hogy villámgyors, elképesztően finom is.
Íme.

Svájci tekercs

Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 2 dl kristálycukor
  • 2 dl finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 0, 5 dl tej
  • 1, 5 dl eperlekvár

Először is a sütőt 250 °C-ra előmelegítem. A sütőhöz tartozó legnagyobb tepsibe beleterítem a szilikon sütőlapot (vagy sütőpapírt, de az sokkal-sokkal macerásabb).
A tojásokat kézi habverővel jó habosra keverem a cukorral, majd belekeverem sütőporral elkevert lisztet, végül a tejet. Addig keverem, amíg egyenletes masszát kapok.
Ezt a masszát beleöntöm a tepsibe, és a habverővel a szilikonlapnak megfelelő nagyságúra, téglalap alakúra igazítom. Ezután rögtön betolom a sütő alsó rácsára a tepsit, és kb. 5 percig sütöm, vagy amíg szép aranybarna színt kap. Ha kész, kiveszem a sütőből, és a szilikonlappal együtt kiveszem a tepsiből a süteményt. Megszórom
egy kevés kristálycukorral, majd óvatosan (egy konyhai spatulával apránként lazítgatva) leveszem a süteményt a sütőlapról. A megcukrozott felére fordítom, és megkenem az egészet az eperlekvárral.
Végül a rövidebb felétől kezdve feltekerem, és úgy helyezem el, hogy az illesztés kerüljön alulra. Tetszőleges méretűre szeletelem.

Ezt a süteményt hamarabb készítettem el, mint ahogy begépeltem - pedig nem gépelek lassan...


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése