2014. február 17., hétfő

Gyors vacsora

Ma nem volt itthon semmiféle kenyér, kifli, bármi. Be akartam keverni egy gyors kiflit, egy kenyérkeverékes lisztből, de akkor eszembe jutott ez a gyors harapnivaló.
Íme:
 
Hagymás-sajtos burgonyalepény
 
Hozzávalók:
  • 400 g fagyasztott leveles tészta felengedve
  • 6-7 szem közepes burgonya
  • 10 dkg felkockázott sajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 tojássárgája
  • só, bors, olaj
 
A leveles tésztát kettévágom, és két gombócba gyúrom. Mindkettőből 30 cm átmérőjű kört nyújtok. A burgonyát szinte átlátszóan vékonyra vágom, és a szeletkéket spirál alakban elrendezem a tésztákon úgy, hogy kicsit egymásra fedjenek, csak körben a tészták szélénél hagyok üresen egy kb. 2 cm-es peremet. A hagymát hajszál vékonyra szeletelem, és elosztom ezt is a tésztákon. Végül rászórom mindkettőre a sajtkockákat, meglocsolom őket egy kis olajjal, megsózom, és frissen őrölt borssal fűszerezem. A tészták üresen maradt peremét megkenem a tojássárgájával (ettől lesz szép magas a perem), és beteszem sülni. Akkor jó, ha a peremük aranybarna, a sajt megolvadt, és a hagyma kicsit megpirult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése