Ez a recept gyerekkorom egyik nyári kedvence volt. És épp, miközben írom ezt a bejegyzést, kiderült, hogy akkor Anya nem is így készítette. Úgyhogy ez egy átirat. A II. számú. Holnap elkészítem az eredetit. De addig is, íme a modern változat. Már csak egy kis kovászos uborka kellene.
Rama-pecsenye II.
- 25 dkg margarin
- 3 fej vöröshagyma
- 2-3 ek finomszemű zabpehely
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- fokhagymapor
- szárított mogyoróhagyma
- só, bors, pirospaprika
A vöröshagymát apróra felkockázom, és 10 dkg margarinon megfonnyasztom, kicsit meg is pirítom. Meghintem jó sok pirospaprikával, majd hozzáadom a zabpelyhet, és együtt pirítom a hagymával tovább. Ha túl száraz lenne, apránként adagolom hozzá a margarint. Megsózom, megborsozom, megszórom egy kis fokhagymaporral és mogyoróhagymával. A maradék margarint is hozzáaadom, hagyom, hogy minden megpuhuljon, majd belekeverem a paradicsompürét. Egyet még forralok rajta, majd kész is.
Ha kicsit hűlt, lezárható üvegcsébe teszem. Friss kenyérre kenve (kovászos uborkával!!) nagyon finom nyári uzsonna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése