Köztudom (ahogy Tigris mondaná), hogy a gyorsan elkészíthető ételeket vadászom. Lenyűgöz, amikor valami nagyon hamar elkészíthető, ráadásul nem kell szótároznom az összetevőkhöz, és az alapanyagok mindig a rendelkezésemre állnak.
De vannak napok, amikor a gyors étel is lassú, ekkor jön a "pénteki menü", ami azért viseli ezt a nevet, mert addigra fogy el a lelkesedésem és az erőm a mindennapi főzőcskében, és ez a menü valóban turbó fokozatban készíthető el.
A "pénteki menü" egyik fele a tepsiben sült almás palacsinta. Ez egy csodarecept.
Íme:
Tepsiben sült almás palacsinta
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- csipet só
- 2, 5 dl tej
- 1-2 dl ásványvíz
- 5 alma
- 3 ek cukor
- 1 tk fahéj
A sütőt 240 °C-ra előmelegítem. A lisztből, tojásból, sóból, tejből és ásványvízből palacsintatésztát keverek. Az almákat megmosom, meghámozom és 8 gerezdre vágom (én ezt egy csodaszerkezettel végzem - lásd: Praktikák). A közepes méretű tepsit kibélelem a szilikon sütőlappal (lásd: Praktikák) vagy a sütőpapírral, majd a palacsintatésztát beleöntöm a tepsibe. A tésztán szépen elrendezgetem az almagerezdeket, megszórom a cukorral és a fahéjjal, majd kb. 10-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A tésztát még forrón 6 kockába szoktam vágni, és meghintem porcukorral.
Most vettem ki a sütőből, köszönöm az ötletet:) Most már csak ki kell bírni, mire mind a 4 gyermek+ férj hazatér.
VálaszTörlésKedves Anna!
VálaszTörlésRemélem örömét lelte benne a "kis" családod! :)