2014. február 7., péntek

A sitty-sutty ebéd egyik fele

Köztudom (ahogy Tigris mondaná), hogy a gyorsan elkészíthető ételeket vadászom. Lenyűgöz, amikor valami nagyon hamar elkészíthető, ráadásul nem kell szótároznom az összetevőkhöz, és az alapanyagok mindig a rendelkezésemre állnak.
De vannak napok, amikor a gyors étel is lassú, ekkor jön a "pénteki menü", ami azért viseli ezt a nevet, mert addigra fogy el a lelkesedésem és az erőm a mindennapi főzőcskében, és ez a menü valóban turbó fokozatban készíthető el.
A "pénteki menü" egyik fele a tepsiben sült almás palacsinta. Ez egy csodarecept.
Íme:
 
Tepsiben sült almás palacsinta

Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 2, 5 dl tej
  • 1-2 dl ásványvíz
  • 5 alma
  • 3 ek cukor
  • 1 tk fahéj
 
A sütőt 240 °C-ra előmelegítem. A lisztből, tojásból, sóból, tejből és ásványvízből palacsintatésztát keverek. Az almákat megmosom, meghámozom és 8 gerezdre vágom (én ezt egy csodaszerkezettel végzem - lásd: Praktikák). A közepes méretű tepsit kibélelem a szilikon sütőlappal (lásd: Praktikák) vagy a sütőpapírral, majd a palacsintatésztát beleöntöm a tepsibe. A tésztán szépen elrendezgetem az almagerezdeket, megszórom a cukorral és a fahéjjal, majd kb. 10-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A tésztát még forrón 6 kockába szoktam vágni, és meghintem porcukorral.
 

2 megjegyzés:

  1. Most vettem ki a sütőből, köszönöm az ötletet:) Most már csak ki kell bírni, mire mind a 4 gyermek+ férj hazatér.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anna!
    Remélem örömét lelte benne a "kis" családod! :)

    VálaszTörlés