Ezt a tortát az új vajas Rama reklámjában láttam - szerelem volt első látásra. Aztán felsiettem az ezt propagáló oldalra, és amint megszereztem a receptet, hirtelenjében meg is sütöttem.
Így hát elkészült ez a csoda, ami se nem gyors, se nem olcsó, viszont annyi benne a kalória, hogy nem is érdemes számolni. Tehát minden rossz tulajdonságát figyelembe véve ideális ünnepi torta: nagyon szép és nagyon finom. Különleges alkalmakra való.
Íme:
Mandulás torta
Hozzávalók:
A tészta
- 12 dkg Rama vajas íz
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 4 tojás
- fél narancs reszelt héja
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg liszt
- késhegynyi szalalkáli
- csipet só
- 1 tk sütőpor
A krém
- 12 dkg Rama vajas íz
- 2 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- fél narancs reszelt héja
- fél narancs leve
- 6 ek meggylekvár
- meggy és szeletelt mandula a díszítéshez
A sütőt 185 °C-ra előmelegítem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 10 dkg kristálycukorral kemény habbá verem. A Rama-t habosra keverem a porcukorral és a tojások sárgájával. A lisztet összekeverem a maradék alapanyagokkal, majd hozzákeverem a tojásos masszához. Az egészet óvatosan fellazítom a felvert tojásfehérjével.
Egy 20 cm átmérőjű tortaforát kivajazok, és megszórom zsemlemorzsával. Belekenem a tortamasszát, és egyenletesen eligazítom. 30 perc alatt megsütöm (tűpróba!).
A vaníliás pudingport a tejjel és 2 dkg kristálycukorral elkészítem a tasakon leírtak alapján, majd hagyom hűlni. A Rama-t habosra keverem a porcukorral, hozzákeverem a narancshéjat és a pudingot. Az egészet habosítom.
A meggylekvárt kikeverem a narancs levével. A süteményt kettévágom, és mindkét lapját megkenem a lekvárral. Az alsó felére rákenem a krém kicsit több, mint a felét, és ráteszem a felső lapot. Kívülről megkenem a tortát a maradék krémmel, megszórom a szeletelt mandulával, és meggyel díszítem.
A képen szereplő tortát eperrel díszítettem, mert szerintem remekül passzol a vaníliás mandulával.
Nagyon jól néz ki ez a torta! Köszi a receptet!!!
VálaszTörlés