A blogom megnyitásának alkalmából a mai frissen sütött Svájci tekercset teszem közzé először.
Ez a sütemény hihetetlen sebességgel készül el - pedig sütni kell, és piskótaféle is. És mindamellet, hogy villámgyors, elképesztően finom is.
Íme.
Svájci tekercs
Hozzávalók:
Először is a sütőt 250 °C-ra előmelegítem. A sütőhöz tartozó legnagyobb tepsibe beleterítem a szilikon sütőlapot (vagy sütőpapírt, de az sokkal-sokkal macerásabb).
A tojásokat kézi habverővel jó habosra keverem a cukorral, majd belekeverem sütőporral elkevert lisztet, végül a tejet. Addig keverem, amíg egyenletes masszát kapok.
Ezt a masszát beleöntöm a tepsibe, és a habverővel a szilikonlapnak megfelelő nagyságúra, téglalap alakúra igazítom. Ezután rögtön betolom a sütő alsó rácsára a tepsit, és kb. 5 percig sütöm, vagy amíg szép aranybarna színt kap. Ha kész, kiveszem a sütőből, és a szilikonlappal együtt kiveszem a tepsiből a süteményt. Megszórom
egy kevés kristálycukorral, majd óvatosan (egy konyhai spatulával apránként lazítgatva) leveszem a süteményt a sütőlapról. A megcukrozott felére fordítom, és megkenem az egészet az eperlekvárral.
egy kevés kristálycukorral, majd óvatosan (egy konyhai spatulával apránként lazítgatva) leveszem a süteményt a sütőlapról. A megcukrozott felére fordítom, és megkenem az egészet az eperlekvárral.
Végül a rövidebb felétől kezdve feltekerem, és úgy helyezem el, hogy az illesztés kerüljön alulra. Tetszőleges méretűre szeletelem.
Ezt a süteményt hamarabb készítettem el, mint ahogy begépeltem - pedig nem gépelek lassan...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése