Bizony, ma reggelire elkészítettem a legkedvesebb médiahősöm, Lorraine Pascale egyik receptjét (róla bővebben az *Ajánló* -ban). Számomra ő a leghitelesebb és legszerethetőbb tévés autodidakta szakács. Szeretettel osztom meg veletek ezt a finom reggelire valót.
Sós-borsos kenyérrudak
- 450g liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 1, 5 tk só
- 2, 5 dl víz
- frissen őrölt bors
A hozzávalókat a bors kivételével szép sorjában összedolgozom, míg szép, könnyen formázható tésztám lesz. Ha túl lágy, menet közben adok hozzá még egy kis lisztet. A tésztát 12 egyenlő darabkára vágom, hosszú kifliket húzok és csavarok belőlük, és egy sütőpapírral (szilikonlappal) kibélelt sütőlapra teszem őket 2-3 cm távolságra egymástól. Ha ezzel megvagyok, egy tepsi méretű folpackot megkenegetek olajjal, és az olajos felével lefelé betakarom a kifliket. 1 órát hagyom őket pihenni.
A sütőt 200 °C-ra melegítem. A kiflikről leveszem a folpackot, és megszórom őket sóval és frissen őrölt borssal, majd 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Jól hangzik a recept! :o) És úgy tűnik nem is bonyolult elkészíteni! Köszi!
VálaszTörlésTapasztalatból tudom, hogy nagyon finom! :)
VálaszTörlés