Ez a recept a nagynénémtől származik - abból az időkből, amikor a muffin még nem volt ekkora divat, ennélfogva a nevének kiejtése sem volt egyértelmű. Így ez a recept a családban úgy kering, ahogy a néném akkoriban nevezte: "Edit citromos möffinje".
Citromkrémes muffin
A tészta
- 300 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 120 g porcukor
- 2 ek reszelt citromhéj
- 2 tojás
- 2 kispoharas joghurt
- 2-3 csepp vaníliaaroma
- 100 g olvasztott vaj
A krém
- 20 g puha vaj
- 1 doboz natúr sajtkrém
- 2 ek porcukor
- 1 ek citromlé
A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A lisztet, a sütőport, a porcukrot és a citromhéjat összekeverem, majd hozzáadom a tojást, a joghurtot, a vaníliát és a vajat. A masszát vagy kapszlikba töltöm, és így mennek a muffinsütő formába, vagy magát a formát olajozom ki kicsit, és a már megsült muffinokat teszem kapszlikba (szerintem ez sokkal kényelmesebb, mert a tésztát nem kell kihámozni a papírból). A muffinokat kb. 10-12 perc alatt sütöm meg. Hagyom kihűlni (!).
A puha vajat, a sajtkrémet, a porcukrot és a citromlevet simára keverem, és a kihűlt "möffinek" tetejére halmozom. A krémre díszítésnek egy-egy apró citromszeletet teszek.
A krém ízesítése abszolút egyéni ízvilág-függő. Ezekkel az arányokkal kicsit fanyar lesz. Én mindig teszek a krémbe is egy kis vaníliát.
Nagyon finom, semleges ízű az Aldi által forgalmazott natúr sajtkrém.
Na ezt el is mentettem rögtön :o))) A citromos muffin nálunk is nagy kedvenc! Köszi!!!
VálaszTörlésEzt ki kell próbálnom ♥
VálaszTörlésEz egy csodálatos sütemény, biztos siker lesz. :)
VálaszTörlés