Ha az ember rátalál az igazira, az olyan, mintha végre a helyére döccenne. Talán erre mondják, hogy sínen van. Hát én így voltam ezzel a zsömlével. Ez egy szénhidrátcsökkentett-csodarecept, amit anya talált az interneten, sajnos nem tudom, hol - de a hölgynek, aki ezt megosztotta, örök hálám.
Nem egy klasszikus, fényesre lakozott zsömlerecept, de rendkívül finom és rendkívül gyors. Mi kell még?!
A(!) zsömle
- 200 g fehér tönkölyliszt
- 150 g teljeskiőrlésű liszt
- 100 g zabpehely
- 2 kk barnacukor
- 2-3 kk só
- 1 cs (7g) szárított élesztő
- 4 dl langyos víz
- 1 ek olaj
A lisztet átszitálom egy nagy tálba, és a többi hozzávalót hozzáöntöm. Egy kés élével összedolgozom. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint egy sűrűbb nokedlinak. Az egészet letakarom egy tiszta konyharuhával, és kb. egy órát kelesztem.
A sütűt 200 °C-ra előmelegítem. Egy nagy tepsit vékonyan kiolajozok, és egy evőkanál segítségével kb. 10-12 zsömlehalmot kanalazok rá. A tetejüket megszórom liszttel, egy csipet sóval és frissen őrölt borssal vagy római köménnyel. Addig sütöm, míg szép barnák nem lesznek a zsömlék.
Frissen, forrón, vajjal... Hmmm...
Nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlésEzt ki fogom próbálni én is! :o)
VálaszTörlésNagyon guszta ♥
VálaszTörlésTimi, Rita, mindenképp próbáljátok ki - beleszerettek biztosan. :)
VálaszTörlés