Ez a másik vega fasírt, amit sok "ragadozó" családtag és ismerős is nagy szeretettel eszik és készít. Rendkívül egyszerű, rendkívül bio, és rendkívül egészséges. Vegánoknak is.
Ropogós vegán fasírtgolyó
- 1 csésze prézli
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze vegyes bioság (búzapehely, rozspehely, stb.)
- 8 ek zúzott lenmag (ez a "tojás")
- 1 és 1/4 csésze víz
- só, bors, pirospaprika, fűszerek
A száraz hozzávalókat összekeverem. A fűszereket tetszőlegesen adom hozzá. Én mindig teszek bele pirospaprikát, fokhagymaport, jó sok borsot, és a kedvenc fűszerkeverékemből is szórok bele. Jól megsózom, majd hozzáöntöm a vizet. Egy kés élével vagy az evőkanál szárával jó darabosra keverem. megkóstolom, hogy elég fűszeres-e (mivel vega és vegán étel, intenzívebb fűszerezést igényel). A masszát jól összegyúrom, és nedves kézzel apró kis golyókat gurítok belőle. Forró olajban szép sötétre sütöm.
Hidegen és melegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése