Ez persze szubjektív, de igaz... Azért szeretem ezt a receptet, mert könnyen elkészíthető, kamrabarát, és nem kell tárolni - mert úgysem marad belőle soha egy morzsa sem.
Túrótorta
Hozzávalók:
Tortaalap
- 1/2 mk szódabikarbóna
- 50 dkg túró
- 7, 5 dkg vaj (!)
- 2-3 ek búzadara
- 1 ek liszt
- 4-5 ek cukor (vagy Pötyi)
- 2 tojás
- csipet só
- 1 cs vaníliáscukor
- fél citrom héja és pár csepp leve
Teteje
- 1 kispohár tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tojás
A sütőt 150 °C-ra előmelegítem.
A vajat megolvasztom. Egy közepes, de inkább kisebb kapcsos tortaformát kivajazok (méghozzá úgy, hogy az olvasztott vajból veszek egy ecsetre valót), kilisztezek. A tortaalap hozzávalóit szép sorban összekeverem, majd belelapátolom a túrós keveréket a tortaformába. A tetejére kikeverem a rávalókat, majd egyenletesen eloszlatom a tésztán.
Az előmelegített sütőben 40 perc alatt szép pirosra sütöm, majd ha kihűlt, megporcukrozom.
Van, hogy a tésztába belekeverek felkockázott barackot vagy mazsolát.
Sütés során a tetején szép nagy buborék lesz, ami majd csendesen elül, ha már kivettem a sütőből.
Nagyon jól hangzik a recept...:o) Köszi!
VálaszTörlés